La campanya de Setmana Santa alegra les agències de viatges, però la normalitat encara és lluny

Les agències de viatges celebren l’augment de demanda d’aquesta Setmana Santa. Com un dels gremis més afectats per la pandèmia, el sector assegura que aquesta campanya ha estat la millor des que va arribar la covid-19. Les ganes de viatjar s’han notat amb un augment de reserves que també ha significat la recuperació de les destinacions més llunyanes. Viatges intercontinentals a destinacions com Mèxic, Costa Rica, els Estats Units, Canadà, Marroc i Egipte han tornat a situar-se entre els més populars, després de molt de temps amb predomini dels desplaçaments més propers. Tot plegat, asseguren els agents que ha estat un gir de darrera hora, ja que entre la sisena onada i la guerra a Ucraïna l’any havia començat més pessimista.

Altres destinacions freqüents entre els terrassencs aquesta Setmana Santa són també Alemanya i, en general, el centre d’Europa. Pel que fa al turisme estatal, Andalusia, Galícia, les Canàries i les Balears se situen entre els viatges més demanats. En general, triomfen aquells destins amb menys restriccions i requisits relacionats amb la situació sanitària. Per als agents de viatges, això suposa una feina afegida, ja que cada dia hi ha canvis en un país o un altre. A més, el fet que molta documentació vagi a través de formats digitals com els codis QR suposa un problema afegit per a molts viatgers.

Malgrat la injecció d’optimisme que significa aquesta campanya de Setmana Santa respecte els darrers dos anys, les agències de viatges consultades per Canal Terrassa coincideixen: les xifres d’abans de la pandèmia encara trigaran a arribar.

Amb l’extra a Terrassa del Dijous Sant com a festiu local, les vacances de Setmana Santa arriben més de tres mesos després del final de les festes de Nadal. Amb l’1 de maig caient en diumenge, el pròxim dia festiu a la ciutat serà el dilluns 6 de juny, amb motiu de la Pasqua Granada.