La campanya de vacunació contra la grip està en marxa fins al 30 de novembre

Aquesta setmana ha començat la campanya de vacunació contra la grip que enguany s’allargarà fins el 30 de novembre. El Departament de Salut ha distribuït al voltant d’1.200.000 dosis de vacunes, de les que 31.000 són administrades pels centres d’atenció primària de MútuaTerrassa.

Els metges alerten de l’especial atenció que ha de tenir la població de risc, és a dir, persones més grans de 60 anys, dones embarassades i persones amb malalties cròniques. També és recomanable la vacuna per a qui, per la seva professió, està amb contacte amb aquest col•lectiu, així com el personal de serveis públics.

La vacunació es considera com la millor eina de prevenció però també hi ha consells que poden ajudar. Si s’agafa la grip, el millor és aïllar-se per contagiar.
La vacunació antigripal està recomanada per aconseguir protecció contra les soques que circularan amb més probabilitat durant la temporada gripal i normalment cada any hi ha canvis.

L’activitat gripal a Catalunya durant la temporada passada va ser moderada amb 601 casos greus confirmats pel virus de la grip. La majoria de casos eren persones no vacunades, entre les quals hi va haver 90 defuncions.