La campanya del 25N se centra en les violències sexuals

Durant el 2022 dues terrassenques han estat assassinades al Pakistan. A Catalunya, s’han registrat 14 feminicidis i 76, a tot l’Estat.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones o Casa Galèria ha atès de gener o octubre, 872 dones. S’han detectat 413 casos de violència masclista, el 47,36% del total. La majoria, en l’àmbit de la parella (348 dones, el 84%). S’han interposat 159 denúncies.També s’han registrat 24 casos de violència sexual.

Les dades s’han donat a conèixer en la presentació de la campanya del 25N, que aquest any vol incidir, precisament, en les violències sexuals, la formació i la capacitació dels agents en violència masclista.

Un anunci servirà per difondre les tasques del SIAD.

El programa d’actes al voltant del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones compta amb 39 activitats en total. 21 dissenyades per Polítiques de Gènere i altres serveis municipals i 18, proposades pels grups municipals i entitats que formen la Comissió 8 de Març.

Són accions de denúncia, de sensibilització i jornades de formació i tallers per a joves distribuïts pels 7 districtes.

El mateix dia 25N destaquen, una conferència sobre violències sexuals a la BCT, a càrrec de Gemma Altell, a les 10 del matí; concentracions ciutadanes simultànies a tots els districtes (a les 19hores) i una acció anomenada el Batec de les Papallones. Es demana penjar aquests insectes fets amb paper o roba als balcons i finestres en record de les 3 germanes Mirabal, conegudes com a «Les Papallones», símbol de la lluita contra les violències masclistes.

25n 2