La campanya del mosquit tigre es reforça amb una diagnosi gràcies a un conveni amb la Diputació

Dues tècniques del Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat porten setmanes fent un estudi de la presència de mosquit tigre a la ciutat. Ho fan per a l’Ajuntament gràcies a un conveni amb la Diputació. Amb aquesta eina el Servei de Medi Ambient podrà focalitzar les accions de prevenció i complementar la campanya anual de sensibilització.

La diagnosi es fa en les quatre zones on l‘Ajuntament sol detectar més presència de mosquit tigre: els barris de Can Palet de Vista Alegre, Can Gonteres i Les Fonts i, al Centre, els carrers de la Font Vella, Gabriel Querol i Notari Badia. Obren els imbornals per analitzar l’aigua i visiten els veïns per fer un cop d’ull al pati o a l’hort i detectar espais amb aigua.

Amb l’arribada de la calor prolifera la presència del mosquit tigre, especialment després de ploure. Aquest insecte, agressiu i que pica de dia, es reprodueix en aigües estancades, encara que sigui en poca quantitat com en un plat de test. D’aquí la importància d’evitar que l’aigua quedi retinguda en patis, terrasses i balcons i als imbornals de la via pública.

Qualsevol ciutadà pot contactar el servei de Medi Ambient per informar d’un punt on ha detectat cria de larves. També el pot registrar a l’aplicació Mosquito Alert. Per evitar la proliferació del mosquit tigre es recomana buidar d’aigua galledes i recipients i tenir netes de restes vegetals les canaleres de les teulades.