La campanya per reduir les distraccions al volant finalitza amb 68 sancions

La Policia Municipal ha interposat un total de 68 denúncies a conductors per distraccions al volant, en el marc de la campanya policial de controls feta del 19 al 25 d’octubre, en coordinació amb els  Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit.

Les distraccions al volant són la primera causa d’accident amb víctimes aquest any 2020, per davant de l’excés de velocitat o del consum d’alcohol i drogues. Al 2019, el 24% de l’accidentalitat amb víctimes va ser per distraccions.

Del total de sancions interposades a Terrassa, 22 han estat per circular utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l’atenció permanent a la conducció (com el GPS), 41 han estat per conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil (una de les distraccions més esteses i amb conseqüències més greus) i, finalment, 5 més per incomplir les obligacions indicades per un semàfor.

Les infraccions per conduir manipulant dispositius mòbils, GPS o d’altres que es consideren incompatibles amb l’obligatorietat d’atenció permanent a la conducció, són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la retirada de 3 punts del permís. En el cas dels semàfors, el fet de no respectar-los, és també una infracció de caràcter greu i suposa una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 4 punts del permís.