La cancel·lació dels Jocs Olímpics de Tòquio torna a estar sobre la taula si no remet la pandèmia

La ciutat de Tòquio ha registrat aquest dijous més de 700 casos de contagi per Covid-19 i, en altres regions nipones, s’ha superat el miler de persones infectades, quan tot just queden 99 dies perquè comencin els Jocs Olímpics (la inauguració està prevista pel 23 de juliol).

Davant de l’evolució de la pandèmia, Toshiro Nikai, secretari general del Partit Liberal Democràtic, el partit que governa al Japó, ha assenyalat en una entrevista a la cadena nipona TBS que la cancel·lació de la cita olímpica és una opció si continua pujant els contagis per coronavirus al país. “Si arriba el moment en el qual no es pot fer res més per contenir el virus, els Jocs s’han de cancel·lar de forma decidida. Si s’extén la pandèmia pels Jocs, de que hauran servit?”, ha assenyalat Nikai.

Unes declaracions que contrasten amb el discurs oficial del Govern japonès i del comitè organitzador de Tòquio 2020, que des de fa setmanes mantenen que el Jocs s’organitzaran amb total seguretat sigui quin sigui l’evolució de la pandèmia, tot i que més d’un 60% dels japonesos volen que es cancel·lin, segons una enquesta de la televisió nipona NHK. Recordem que una de les primeres mesures preses pels organitzadors és que no podrà assistir públic estranger ni als Jocs Olímpics ni Paralímpics, precisament per contenir la pandèmia.