La Cantata De La Clika

‘La Cantata de La Clika’ reunirà més de mil alumnes al Teatre Principal

La cantata de la Clika arriba a Terrassa. I ho farà els dies 25 i 26 de maig al Teatre Principal. Alumnes de Cicle Inicial de Primària pujaran a l’escenari acompanyats per músics. Conjuntament doncs, representaran les cançons que han treballat durant tot el curs.

Al llarg dels dos dies es faran quatre sessions per les quals passaran un total de 25 escoles.

El dia 25 a les 11 del matí hi participaran les escoles El Vallès, Marià Galí, Andersen, La Nova electra, Josep Ventalló, Ramón y Cajal, Delta, Isaac Peral i Lanaspa Giralt. Sumaran un total de 278 alumnesMés tard, a les 4 de la tarda ho faran els centres Roc Alabern, L’Avet, Maria Auxiliadora, Sala i Badrinas i Enxaneta, que reuniran 252 nens i nenes.

El dia 26 també hi haurà dos passis més: a les 11 h del matí, on hi participaran alumnes de Sant Llorenç del Munt, Auró, Lumen, Agustí Bartra, Abat Marcet i Petit Estel – La Nova. Seran un total de 284 alumnes; i l’últim i quart passi a la tarda amb 302 nens i nenes de les escoles Pere Viver, La Roda, Pia de Terrassa, Bisbat d’Ègara, Rellinars.

En total al llarg dels quatre dies hauran passat 1.116 infants pel Teatre Principal.

Què és La cantata de la Clika 

És un projecte impulsat per Cases de la Música que pretén generar afició per la música, treballar valors universals com la solidaritat, la comunitat o la diversitat. I alhora estimular el ritme i la coordinació dels infants a través de coreografies senzilles. La iniciativa pretén estimular l’aprenentatge escolar d’una cantata que és interpretada pels alumnes a final de curs en múltiples teatres del territori. Mestres i infants treballen conjuntament les cançons de l’univers musical creat per La Clika, un grup d’alumnes de 2n de l’Escola El Rusc.

La cantata es composa d’onze cançons composades i creades per components de grups com Xiula, Gertrudis o XerrameQ. Les peces parlen, així de l’autoestima, l’amistat, l’ecologisme, la igualtat de gènere o la cooperació. Actualment hi participen 82 escoles de 13 poblacions diferents de tota Catalunya.