La Capella Polifònica de Girona ha portat el Cant de la Sibil·la a la Seu d’Ègara

El prestigiós grup Capella Polifònica de Girona ha ofert aquest dimarts un concert a la Seu d’Ègara, sota la direcció de Martí Ferrer i Bosch. Ha estat en el marc del Primer Festival Internacional de Cant Coral Ciutat de Terrassa que se celebra fins el 30 de desembre.

La formació ha ofert un recull del Cant de la Sibil·la i altres obres de la polifonia coral més actual d’autoria catalana. De fet, l’any passat, en el marc del seu concert de Nadal, la Polifònica de Girona va recuperar el Cant de la Sibil·la, segons es cantava a la Catedral de Girona fins que, al segle XVI, es va prohibir. Aquest cant gregorià és un ritu pagà i un drama litúrgic que pronostica l’arribada del Messies i la fi del món. Declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco el 2010, només es va conservar intacte a Mallorca i a l’Alguer.

La Capella Polifònica de Girona la va fundar als anys 50 el mestre Josep Viader, dins de l’Associació Música de Girona. Ha actuat a nivell nacional i internacional, i col·laborat amb directors de renom. El seu extens repertori comprèn des del cant gregorià fins a la música contemporània. Al 2019 va rebre el Premi Anselm Clavé en la categoria de millor programa de música coral catalana.

Organitzat per la Federació Terrassa Ciutat Coral, el Primer Festival Internacional de Cant Coral Ciutat de Terrassa oferirà encara tres concerts més aquesta setmana.