‘La Carlota no vol ser una princesa’, a l’Abacus

Aquest dissabte a les 12h Abacus Terrassa  acollirà la representació de  “La Carlota no vol ser una princesa”. Es  tracta d’un conte infantil que ha derivat en una obra de teatre.  La història es centra en la perseverança, en la lluita i d’aconseguir allò que un vol, de la força per mantenir l’opinió d’un mateix encara que no sigui la que agradi a la resta. No defallir davant les adversitats i d’intentar aconseguir tot allò que un es proposa. 

La narració trencar amb els estereotips de les nenes/princeses i els nens/valents. I sobretot tracta de fer saber a les famílies i als infants que els nens i les nenes han d’aprofitar la infantesa al màxim, sense imposicions. 

La protagonista, la Carlota, no es conforma a ser una princesa com totes les altres. Una princesa que espera que el seu príncep blau arribi sobre un cavall blanc i la salvi de les urpes del drac, no, ella ja se sap salvar soleta. No es conforma que la tractin com una floreta, protegida amb cotó fluix, que li marquin quin ha de ser el seu camí, com ha de parlar, seure o menjar. No es conforma que li diguin com ha de fer les coses sense tenir la llibertat per descobrir-ho per ella mateixa. La protagonista és una nena de 8 anys que, juntament amb la seva mare, autora del conte, us portaran a un viatge màgic. 

El conte teatralitzat parla tant de la perseverança com de la presa de decisions i del descobriment de les diferents opcions que, sovint, ofereix la vida per poder decidir lliurement i amb criteri. Així com el repte de pensar per un mateix lliure i màgicament.