La casa Baumann programa una dotzena d’activitats per als diferents àmbits de l’emancipació juvenil

L’oficina Jove de la Casa Baumann organitza un total de dotze activitats fins al novembre relacionades amb l’emancipació juvenil. Els tallers estan adreçats a persones joves relacionades amb l’emancipació com ara l’habitatge, l’ocupació, la salut emocional o l’educació sexual i afectiva, entre d’altres. Les persones interessades poden inscriure’s fins 24 hores abans de cada taller en aquest enllaç. Els tallers de Salut emocional s’adrecen a persones de diferents franges d’edat. S’han programat quatre tallers diferents, tots telemàtics, amb un total de set sessions que aniran sobre la Salut Emocional per a Joves.

Un taller a càrrec de Creu Roja dedicat a donar nocions bàsiques per entendre com reaccionem davant d’una situació estressant o traumàtica i aportar eines per reduir l’estrès o superar un incident crític. Hi haurà quatre sessions diferents per adaptar-lo a les diferents edats:

– El 20 de setembre, a les 17.30h per a joves de 12 a 17 anys.
– El 24 de setembre, a les 10h per a persones de 18 a 35 anys.
– El 4 d’octubre, a les 17.30h per a joves de 18 a 35 anys.
– I el 8 d’octubre a les 10h per a nois i noies de 16 a 25 anys.

“Qui sóc” és un taller per a joves de 12 a 17 anys sobre la construcció i desenvolupament d’una identitat saludable a través de dinàmiques i jocs que promouen la reflexió. L’activitat es farà el 19 d’octubre a les 17.30h i anirà a càrrec de SEER, Salut i Educació Emocional. “Relacions saludables a les xarxes” està dedicat a sensibilitzar sobre l’impacte de les xarxes socials i ajudar a prendre responsabilitats al respecte. Es farà el 26 d’octubre a les 17.30h i també anirà a càrrec de SEER, Salut i Educació Emocional. “Jo t’entenc. I tu, m’entens?” és una sessió sobre comunicació interpersonal per a joves de 12 a 17 anys que es farà el 9 de novembre a les 17.30h.

Els tallers sobre l’Habitatge s’adrecen principalment a persones de 18 a 35 anys i es faran amb dues sessions telemàtiques. L’una sobre “Busques una habitació?”, on es donen les eines per trobar habitació (orientació, elements a tenir en compte, aspectes del contracte) i es farà el 22 de setembre a les 17.30h a càrrec de la jurista i assessora Mari Carmen Jiménez. I l’altre, “Models alternatius d’accés i tinença d’habitatge”, una sessió dedicada a donar a conèixer models com la massoveria urbana o les cooperatives de cessió d’ús. Aquesta xerrada es farà el 28 de setembre a les 17.30h i anirà a càrrec de la cooperativa Celobert.

En Educació hi haurà dues sessions telemàtiques per a joves de 14 a 25 anys. L’una sobre les “Tècniques d’estudi”, com, on i quan ens posem a estudiar que es farà el 27 de setembre, a les 17.30h i anirà a càrrec de la psicòloga Cristina Daza. I l’altre “Construint el meu camí”, un taller d’autoconeixement i projecte de futur que es farà el 3 de noviembre a les 17. 30h. a càrrec de l’orientador professional Eduard Noya.

En Ocupació es farà una activitat telemàtica per a joves de 16 a 35 anys, “Escape room laboral”, un taller que simula, com un joc, un procés de selecció. A través d’aquesta dinàmica s’adquireixen coneixements bàsics sobre la selecció de personal. La trobada es farà el 6 d’octubre a les 10h i anirà a càrrec de la Fundació Pere Tarrés. Finalment, en Educació sexual i afectiva, adreçades a persones de 12 a 25 anys, s’han programat tres sessions telemàtiques a càrrec de Mandràgores. La primera “Coneixem el nostre cicle menstrual”. Sessió dedicada a millorar el coneixement de la menstruació i a desmuntar mites i tabús, a través de dinàmiques participatives. El dia 2 de noviembre a les 17.30h. “La sexualitat des del plaer”, una visió de la sexualitat sense tabús i des d’una perspectiva feminista, amb dinàmiques participatives que generin debat entre els i les joves participants. Es farà el 16 de noviembre a les 17.30h.

I “El plaer de sortir de la norma”, una sessió adreçada a joves LGTBIQ+ en què s’abordarà la diversitat sexual i de gènere des d’una perspectiva positiva i empoderadora, generant un espai de confiança on reflexionar, compartir i resoldre dubtes. La cita, el 30 de novembre, a les 17.30h. Amb aquesta nova programació, el Servei de Joventut continua en la línia d’oferir eines i recursos que ajudin les persones joves de cara a la seva emancipació. La regidora de Joventut, Ona Martínez, ha recordat que «l’emancipació és un àmbit d’actuació prioritari en les polítiques de joventut del Govern municipal i per això els tallers de l’Oficina Jove estan posant l’accent en què el jovent tingui informació i formació útil en aquest procés, que és crucial en la vida de qualsevol persona». Uns tallers que busquen “empoderar el jovent, ajudar en la presa de decisions, i acompanyar-los per tal que tinguin les eines per desenvolupar el seu propi projecte de vida» ha conclòs la regidora.