250417 Cançons de taverna la xemeneia

La Casa de la Música obre inscripcions del primer trimestre de l’Aula de música tradicional

La Casa de la Música de Terrassa i l’entitat cultural La Xemeneia obren una nova convocatòria de cursos d’instruments tradicionals catalans. L’espai de Creació Musical El Vapor acollirà la majoria dels cursos que es plantegen amb una periodicitat trimestral i amb diversos nivells d’aprenentatge. El flabiol i la glosa són les novetats formatives del nou trimestre. La gralla, la tarota, el tabal, l’acordió diatònic i el violí folk es mantenen en l’oferta formativa.

L’inici de les sessions serà el 21 de gener i s’allargarà fins a la primera setmana d’abril. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web de la Casa de la Música de Terrasssa. Es proposen un total d’11 sessions amb grups reduïts d’entre 2 i 5 persones per cada instrument, agrupades per nivells (inicial, bàsic, mitjà o avançat ) i per edat, sempre que sigui possible.

L’espai de creació musical El Vapor acollirà la majoria de cursos però també es desenvoluparan en altres espais culturals de la ciutat. Els instruments són la gralla, la tarota, el tabal, l’acordió diatònic, el violí i la glosa. La majoria del professorat són músics terrassencs que desenvolupen la seva professió musical a la ciutat: Roger Aulet, Biel Grimau, Isidor Vázquez, Núria Lozano, Carol Duran, Núria Garcia, Marc Folch i Adrià Abellan.

Cançons de Taverna
Una de les propostes més atractives de l’Aula de música tradicional terrassenca són les Cançons de Taverna, unes trobades mensuals, obertes al públic i de caire desenfadat on s’interpreten cançons tradicionals i populars amb els diversos instruments que s’hi apleguen. Una mena de jam sessions participatives coordinades per diversos professors de l’A.M.T.T.

Després d’uns primers mesos de funcionament intermitent, els tallers de l’A.M.T.T. es reprenen per un acord entre La Xemeneia i la Casa de la Música de Terrassa per impulsar i gestionar els tallers de manera més professional.