La Castanyada i Halloween es donen la mà per celebrar Tots Sants i el Dia dels Morts

Per si no en teníem prou amb els ensurts d’aquests últims dies, arriba la Nit de la Por. I és que la Castanyada, cada cop va més vestida de Halloween. Mengem castanyes, panellets i moniatos però, des de fa ja uns anys, ho fem disfressats de fantasmes, mòmies i morts vivents.

A cada casa es viu diferent però al carrer la barreja es fa evident. Els aparadors de gairebé totes les botigues en són un exemple. Els de les pastisseries s’omplen d’elements de tardor i s’hi exposa un ampli assortiment de panellets, tot i que els que tenen més sortida són sempre els de pinyons i ametlla. Els moniatos són un reclam a les fruiteries i també se’n poden trobar de cuits als forns. Igual que les castanyes. La baixada de temperatures, que semblava que no havia d’arribar mai, farà que vingui més de gust menjar-les ben calentes.

Sigui com sigui, són tradicions d’origen divers que agraden a parts iguals i que, malgrat tot, han acabat confluint. Si en la varietat està el gust, aquí anem ben servits: a la taula dolços de tot tipus i a les festes, disfresses de tota mena.

I per no perdre el fil de celebracions, just acabar la Castanyada i el Dia de Tots Sants, s’imposa aviat una altra tradició, la del Nadal.

 

Festa de la Castanyada al Recinte Firal
Aquest dimarts a la tarda, els esplais diaris de Terrassa han celebrat ja la seva Festa de la Castanyada. Ho han fet al Recinte Firal de Terrassa. Hi han participat un bon grup de nens i nenes de diferents barris i entitats de la ciutat. Durant la tarda s’han organitzat diverses activitats per a tots els gustos. N’hi ha hagut de més tranquiles, com les partides d’escacs, i de més mogudes, com un partit voleibol, un de korfbol i també de tennis. Tot plegat, ha estat amenitzat per un grup d’animació que hi ha posat música i bon humor.