La Càtedra UPC-Grup Construcía atorga els primers premis a projectes d’economia circular

La Càtedra UPC-Grup Construcía, una experiència público-privada per a la investigació, entrega els premis als millors treballs de fi d’estudis d’economia circular aplicada al sector de la construcció. L’estudiant de l’ESEIAAT, Marta Monteverde, s’emporta el premi al millor treball fi de grau per desenvolupar un procés que recupera grans quantitats de residus plàstics a Barcelona.

L’Estudiant de la Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona guanya el millor estudi fi de master, per millorar les propietats d’un totxo o bloc de terra, amb gel obtingut del midó d’arròs. Aquest migdia s’han atorgat els dos reconeixements en un acte a la UPC emmarcat en el balanç del primer any de col·laboració entre la Universitat i el Grup empresarial. L’acte ha comptat amb la participació d’alts directius de l’empresa per mostrar la seva aposta decidida per l’economia circular, la sostenibilitat i la recerca del talent dels seus professionals.

El Grup Construcía són quatre companyies que ofereixen productes i serveis en economia circular. Des de fa una dècada col·labora en la transició d’empreses cap a productes innovadors, rendibles i sobretot circulars, per desvincular el sector de la construcció del consum massiu de matèries primeres.