cecot

La Cecot assenyala davant la UE les dificultats per accedir als fons de recuperació empresarial

La Cecot, conjuntament amb representants de les pimes catalanes i balears, ha denunciat les dificultats d’accés als Fons de Recuperació i Resiliència. Ho han fet en el seminari organitzat per la Comissió Europea i l’oficina del Parlament Europeu celebrat a Barcelona. L’objectiu de la trobada és traslladar a Brussel·les les principals necessitats actuals de les empreses representades com també conèixer de prop les iniciatives i actuacions que les institucions europees realitzen a favor de les pimes.

Al llarg de les diferents reunions de treball, s’ha pogut conèixer de primera mà els programes de suport a la innovació de les pimes, amb el programa Horitzó Europa i EIC Accelerator, la nova eina del Consell Europeu d’Innovació per accelerar la innovació empresarial, així com les accions de la UE per a les finances sostenibles. Ha estat també una bona oportunitat per parlar dels Fons NextGeneration EU per a pimes, en els àmbits estratègics de l’emprenedoria, el creixement, la digitalització, la innovació i el suport al comerç transfronterer, així com de la responsabilitat social de les empreses, la conducta empresarial responsable i els drets humans.

A través de la directora del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, Laura Sallent, la Cecot ha participat en les diferents reunions de treball. La comitiva de representants de les PIMES ha comptat amb l’assistència d’altres organitzacions empresarials catalanes, com Foment del Treball i Pimec. També han assistit representants de la Direcció General de Fons Europeus de la Generalitat de Catalunya i de l’agència Acció.