055 Seu De La Cecot, Antic Institut Industrial, C. Sant Pau 6 (terrassa)

La Cecot celebra l’aprovació de la reforma de la Llei de Mecenatge perquè apodera la societat civil

El Consell de Ministres va aprovar ahir un Reial decret llei mitjançant el qual modifica la Llei de Mecenatge vigent des de fa 21 anys. L’aprovació de la reforma d’aquesta llei es va frustrar en la passada legislatura dos dies abans de rebre la conformitat del Senat. Després de ser confirmada al Congrés amb els vots favorables de tots els partits polítics (31 vots) i l’abstenció de Vox (5 abstencions), la reforma es trobava en tràmit a la Cambra Alta quan totes dues Cambres es van dissoldre per l’avançament electoral del 23J. Ara, el Govern l’ha aprovat aquest dimarts com a Reial decret llei i entrarà en vigor l’1 de gener de 2024. Posteriorment, el Parlament haurà de validar-la.

“Des de la Cecot, que hem reivindicat aquesta reforma de Llei de Mecenatge fa més d’una dècada, l’aprovació d’ahir suposa una passa endavant important per incentivar i apoderar la societat, fent-la partícip de la presa de decisions sobre els temes d’interès general, i motor de projectes socials. Malgrat celebrem que el nou text resolgui greuges pendents, encara queda camí per recórrer el l’assoliment d’una legislació en matèria de mecenatge adaptada al s.XXI”, afirma Enric Rius, assessor financer i fiscal de la patronal Cecot i membre actiu del Consell del Mecenatge de la Fundació Catalunya Cultura.

La patronal defensa que apoderar la societat civil i involucrar-la en allò que és vital per al seu entorn, també estimula i mobilitza majors recursos, tal com s’ha demostrat en països del nostre entorn amb excel·lents pràctiques, com per exemple a França. “Necessitàvem homologar-nos amb Europa i adoptar incentius que superin el 35% de deduccions actuals a Espanya i apropar-nos a tipus superiors al 66%, com els que es presten a gran part dels països del nord d’Europa”, explica Rius.