La Cecot demana l’aplicació immediata de les mesures econòmiques del govern espanyol

Malgrat creure que arriben tard i no tenir-ne encara el detall, la Cecot aplaudeix la bateria de mesures econòmiques que el govern espanyol ha aprovat dimarts per minimitzar l’impacte del coronavirus a l’activitat econòmica. Ara bé, la patronal lamenta que queden per darrere de les que han França i Dinamarca.

La Cecot considera que les mesures aprovades poden evitar acomiadaments com demanaven els agents socials i econòmics la setmana passada. En aquest sentit destaca que les empreses no hauran d’abonar les quotes de la Seguretat Social en cas d’ERTO, una petició que havia fet la patronal terrassenca.

A la vegada la Cecot demana que s’agilitzi la prestació de les ajudes i l’arribada de flux creditici a les empreses per a què es pugui mantenir l’ocupació.

Davant del confinament la patronal segueix oferint el servei d’atenció i assessorament però a distància a través d’un formulari d’Internet, el correu electrònic, el telèfon i missatgeria instantània.

Fins ara la Cecot ha atès més de 3.500 consultes d’empreses i persones autònomes amb dubtes sobre les implicacions de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol la setmana passada i del confinament del país que demana el president de la Generalitat. A aquestes s’hi afegiran les que ja arribin ara sobre les mesures econòmiques aprovades dimarts per l’executiu de Madrid.