La Cecot demana que es faci públic l’informe que desaconsella la municipalització del servei de menjador

L’Agència Catalana de Notícies publica avui una informació relacionada amb la municipalització del servei de menjador de les escoles de la ciutat.  Segons la informació distribuïda per l’ACN, “des del consistori ja s’ha fet un informe intern a través d’una comissió tècnica i política amb la participació de representants dels partits representats al consistori, on el resultat obtingut desaconsella, a dia d’avui, la municipalització del servei”. Aquesta informació s’ha conegut després que aquesta setmana la UGT  reclamés que s’implementés la municipalització dels menjadors.

Davant d’aquesta situació, la Cecot creu important que es pugui fer públic l’informe que desaconsella aquesta municipalització i es pugui compartir i entendre els arguments i conclusions que la sostenen per tal de posar sentit comú a la presa de decisions finals, més enllà de promeses electorals. “Qualsevol proposta pública hauria de dur annexa una anàlisi de cost/benefici abans de ser debatuda i votada en els marcs pertinents, tal i com fem en l’entorn empresarial”, explica Oriol Alba, secretari general de la Cecot. “Si aquesta anàlisi dona com a resultat un sobrecost en la prestació d’un servei que tampoc garanteixi la seva millora o la seva qualitat, no tindria sentit que s’implementés un canvi en la gestió”, afegeix.

Alba afirma: “municipalitzar serveis indiscriminadament sense que aquests esdevinguin financerament més sostenibles o eficients pot acabar generant greus problemes a les arques públiques i, de retruc, en la qualitat del servei ”.