La CECOT demana un respir en l’aprovació i l’aplicació de normatives empresarials

La CECOT reclama més suport i menys normes per part dels governs. Així ho ha expressat el president de la patronal, Xavier Panés, que aquest dimarts ha fet balanç dels seus primers mesos de mandat en el tradicional esmorzar amb els mitjans de comunicació. Després d’un 2022 marcat per la inflació econòmica, Panés demana a l’administració estabilitat política, pressupostària i normativa.

L’organització multisectorial de Terrassa i comarca també ha lamentat l’actual situació de bloqueig dels pressupostos de la Generalitat, assenyalant la importància de l’entesa política per tal d’avançar amb temes com la B-40.

Des de la patronal s’ha fet una ferma defensa de la figura de l’empresari, recordant les dificultats per les que travessen principalment les pimes. Cal tenir en compte que a Espanya, un 98% de les companyies són petites i mitjanes empreses o negocis de treballadors autònoms. Aquest important sector econòmic dona feina a gairebé un 40% de la població activa; o el que és el mateix, a uns 7 milions de persones.

Entre les principals preocupacions de cara a aquest 2023 s’hi troba l’alt cost de la factura energètica. El preu de l’electricitat s’ha multiplicat per 5 respecte a la mitjana dels últims 10 anys i el del gas ha passat a costar 15 vegades més. Un altre dels grans reptes per als propers mesos és la reducció de la taxa d’atur juvenil, que amb un 32,2% situa a Espanya com el país europeu amb més proporció de joves sense feina.