La Cecot distribuirà un milió de mascaretes de protecció a prop de cent mil treballadors

Malgrat haver prorrogat l’estat d’alarma fins el 26 d’abril, el Ministeri de Treball ha anunciat que dilluns 13 aixecarà les restriccions laborals decretades el passat 29 de març. L’anunci del Ministeri seria ben rebut pel teixit empresarial i els autònoms si no fos perquè aquesta reincorporació a l’activitat, des del punt de vista del propi empresariat, caldria fer-la amb els materials de prevenció i seguretat bàsics com mascaretes, guants o gel hidroalcohòlic. Uns materials que està sent molt difícil trobar al mercat en grans quantitats o bé de cost elevat.

“Realment no entenem com es continuen prenent decisions polítiques al marge d’analitzar i preveure l’operativa que s’ha de desenvolupar amb posterioritat a la decisió”,  diu Antoni Abad, “el sector empresarial, i sobre tot els autònoms, estaran encantats de poder reprendre l’activitat però donada la manca de material de prevenció, d’aquí a dos dies ens podem trobar amb un nou canvi de decisió per part del Govern per evitar un possible rebrot de la COVID-19”.

Acord amb Hartmann per abastir les empreses associades amb un milió de mascaretes

“En aquests moments les empreses tenen greus dificultats per poder-se proveir al mercat d’aquest tipus de material i és per això que la compra agrupada que hem aconseguit fer des de la Cecot i gràcies a la sensibilització que ha demostrat l’empresa Hartmann per poder-ho fer a preu de cost per als nostres associats, serà possible assegurar el subministrament d’un milió de mascaretes quirúrgiques tipus IIR, amb les que es podran donar cobertura a uns cent mil treballadors”, explica Abad.

En funció de les necessitats que expressin les empreses i del ritme amb què es normalitzi l’activitat i els canals de distribució, la Cecot valorarà tornar a plantejar una compra agregada en altres productes EPIs o els tests massius que puguin ajudar a la gestió i coordinació interna de les empreses.