cecot

La CECOT fa una crida a validar l’acord per limitar el preu del gas

La Cecot celebra que Brussel·les hagi aprovat limitar el preu del gas a proposta d’Espanya i Portugal i demana responsabilitat als grups parlamentaris per convalidar-la. L’organització empresarial vallesana celebra que finalment la Comissió Europea hagi validat la proposta “ibèrica” de posar un topall al preu del gas per reduir el seu impacte sobre els preus de l’electricitat que estan minant la competitivitat del teixit empresarial i tensionant de manera insostenible l’economia domèstica d’una part de la ciutadania.

Tot i que el preu límit aprovat per Brussel·les no són els 30€/MWh proposats per la Ministra Ribera sinó al voltant dels 50€/MWh de mitja, la patronal considera que donarà una mica d’aire al teixit productiu i als particulars. Segons Josep Casas, director de l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot “la situació que han estat patint els consumidors el darrer any és tan greu, i en especial les mitjanes i petites empreses, que continuem lluny de recuperar certa estabilitat i aconseguir que aquestes empreses tinguin unes despeses energètiques que els permeti desenvolupar la seva activitat de manera competitiva.

Ja hem advertit en més d’una ocasió que era vital trobar solucions immediates per una qüestió de viabilitat i supervivència empresarial”. En els darrers anys el mercat elèctric espanyol no ha baixat del “podi” dels preus més cars de la Unió Europea. És per això que, com s’ha fet en altres ocasions, des de la Cecot es continuarà demanant al Govern d’Espanya que treballi en paral·lel a aquesta mesura conjuntural perquè es despleguin mesures estructurals que evitin tornar a la situació viscuda els darrers temps.

“Cal que l’administració tingui en compte tots els agents econòmics i socials a l’hora de plantejar aquestes mesures i en especial les entitats com la Cecot que representem el gruix de les empreses d’aquest país”, conclou el director de l’OTE. Des de la patronal també s’espera que es tramiti el més aviat possible el decret llei que faci possible l’entrada en vigor de la mesura i que tots els grups parlamentaris estiguin a l’alçada de les circumstàncies i convalidin la proposta del govern aquesta mateixa setmana al Congrés de Diputats.

La Cecot va posar en marxa l’Oficina per a la Transició Energètica a finals de l’any 2019 com a instrument al servei d’empreses, ajuntaments i altres entitats per promoure la transició energètica. L’objectiu final de l’OTE és impulsar un nou model energètic més net, més sostenible, més distribuït i més competitiu que l’actual per a les empreses.