La Cecot i CCOO beneeixen la reforma laboral

Organitzacions empresarials i sindicats valoren bé la reforma laboral aprovada la setmana passada al Congrés de Diputats. Les dues parts destaquen, entre d’altres millores, la substitució de contractes d’obra i servei per contactes fixos discontinus i la recuperació dels convenis sectorials per sobre dels d’empresa.

Des de la Cecot celebren que s’hagi arribat a un acord amb la concertació de totes les parts. Però a l’hora de valorar-ne els efectes tenen dubtes que realment acabi millorant l’ocupabilitat i les condicions laborals dels treballadors. Un de les novetats més valorades per la patronal és el mecanisme RED, la figura que substitueix els Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació.

Per la seva part Comissions Obreres aplaudeix la reforma perquè corregeix anomalies importants que tenia el mercat de treball com la temporalitat i la devaluació dels salaris. El sindicat lamenta, això, si, que no s’hagin pogut millorar les condicions dels acomiadaments.

Comissions Obreres celebra l’increment del salari mínim fins als 1.000 euros. Beneficiarà 1,8 milions de treballadors i, diuen, farà pujar també la resta de salaris. Segons el sindicat l’augment va en línia amb la Carta Social Europea, que estableix que l’any que ve hauria d’arribar als 1.060 euros, el 60 per cent del salari mitjà.