La Cecot i la Diputació porten Reempresa als mercats municipals

Un 15 per cent de les parades del Mercat de la Independència estan buides i al de Sant Pere aquest percentatge puja al 27 per cent. Sovint la causa de tanta disponibilitat és que els paradistes es jubilen sense que els fills, si en tenen, vulguin continuar el negoci.

Per potenciar una millor ocupabilitat dels mercats municipals l’Ajuntament ha trucat a la porta de la Cecot, que ja té en marxa el servei Reempresa que posa en contacte venedors i compradors de negoci. La patronal, de la mà de la Diputació, ha creat ara el servei Reempresa Mercats Municipals, a la que també participen altres municipis a banda de Terrassa.

Un exemple de Reempresa el trobem al mateix Mercat de Sant Pere. Gràcies a aquest servei de la Cecot, en Miquel Marin va trobar l’any passat aquesta xurreria que buscava algú que li aixequés la persiana cada dia. Reempresa el va assessorar en els tràmits per fer el traspàs del negoci.

Segons la Cecot un negoci té set vegades més de possibilitats de tirar endavant si ja té una estructura, clientela i logística consolidada que no pas si s’ha de començar de zero.