La Cecot i l’Autcat reclamen a Hisenda que esclareixi si els receptors d’ajuts per Covid-19 han de preveure més pressió fiscal

Les empreses associades a la patronal Cecot consideren que aquest any han de viure molta pressió fiscal, una primera vegada a principis d’any i la segona, ara, a l’octubre. Diuen que aquest mes es presenta complicat per la major part de persones treballadores autònomes i empreses per la confluència d’obligacions fiscals i tributàries habituals i les sobrevingudes per l’impacte de les mesures econòmiques generades per la Covid-19.

La Cecot i l’Organització d’Autònoms de Catalunya-Autcat- van detectar el mes de juny una preocupació creixent, entre les empreses i autònoms associats, al voltant de la futura tributació dels ajuts rebuts pels autònoms així com les retribucions rebudes per les treballadores i treballadors afectats pels ERTO conseqüència del Covid-19.

En el cas dels autònoms, diuen, pot ser molt complicat donat que els perceptors dels ajuts han hagut de tancar els seus negocis o bé que han vist reduïda la seva activitat en un 75%. Consideren que si en aquesta situació ja minvada econòmicament, a més han de pagar impostos per aquestes ajudes, seria agreujar encara més la seva situació, que ja de per si està sent molt complexa.

En el cas dels treballadors es dóna la circumstància generalitzada que el SEPE no està practicant retencions en les seves retribucions i les empreses només les apliquen sobre la part que retribueixen, per la qual cosa, de no modificar-ho, suposaria un greuge molt important a l’hora de fer la declaració, però,  a més a més, es pot donar el cas de persones que habitualment no tenien l’obligació de fer la declaració i que  l’hagin de fer pel fet de tenir dos pagadors de les seves retribucions.

Per tant, tant la Cecot com Autcat s’han tornat a dirigir per escrit al Ministeri d’Hisenda, per reclamar que clarifiqui sense més demora aquesta situació i sol·licitar que declarin exemptes d’impostos les ajudes i retribucions rebudes com a conseqüència de la situació creada pel Covid-19.