La Cecot lamenta la convocatòria d’eleccions el 10N perquè ‘dilata la situació d’inestabilitat’

Després que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, anunciés dimarts una nova convocatòria d’eleccions anticipades per al 10 de novembre, la Cecot vol manifestar públicament el seu malestar per les conseqüències i l’afectació que aquesta decisió tindrà sobre l’economia, la competitivitat empresarial, el desenvolupament de l’activitat productiva i el benestar col·lectiu.

Els empresaris i empresàries de la Cecot defensen que els agrada ser consultats en tot allò que té a veure amb el desenvolupament del país i de la societat on desenvolupen l’activitat, ja sigui polítiques industrials, educatives, sanitàries, infraestructures, innovació, impositives, solidàries, etc. En aquest sentit, no entenen que “els facin perdre el temps responent dues vegades seguides la mateixa consulta, en un marge de temps tan curt com el que ha transcorregut des de les darreres eleccions”.

Des de la Cecot lamenten profundament que la ciutadania hagi de tornar a les urnes i que els polítics “siguin incapaços d’arribar a acords des de la diversitat, que és el que l’empresariat espera de la política”.

Unes noves eleccions, diuen, dilaten la situació d’inestabilitat que que es viu en els darrers anys i una nova aturada suposarà pèrdua de competitivitat respecte d’altres països i un fre a la capacitat per desplegar i fer avançar polítiques i projectes que impulsin l’activitat econòmica i el benestar social i col·lectiu que, consideren, necessita el país.

És inviable i insostenible, conclouen, que tant el Govern de la Generalitat com el Govern d’Espanya gestionin amb pressupostos prorrogats i, més preocupant encara, és el fet que comenci a esdevenir una normalitat. Des de la Cecot continuen reclamant als Governs l’aprovació de pressupostos que permetin fer avançar l’economia productiva.

Seguir treballant per fer empresa i un país competitiu

En qualsevol escenari, la Cecot destaca que els empresaris continuaran treballant per fer empresa i per fer un país més competitiu i socialment cohesionat. I espera màxima receptivitat per part del conjunt de les forces polítiques.