La CECOT proposa més flexibilitat per a la conciliació

Davant l’inici de les escoles i de possibles tancaments de grups escolars pel risc a contagi del coronavirus, l’associació empresarial CECOT reclama al Govern més flexibilitat en la gestió de les relacions laborals per garantir la conciliació familiar. Per això la patronal del Vallès proposa que davant el cas de la quarantena d’un alumne amb resultat negatiu de la prova del Covid-19, proposa considerar la situació per als pares d’incapacitat temporal, tal i com va passar en l’estadi inicial de la pandèmia.

També es podrien habilitar permisos retribuïts recuperables i poder modificar les condicions i horari de treball mentre duri la circumstància laboral. En tot cas la CECOT apèl·la a la màxima flexibilitat per arribar a acords entre treballadors i empresaris amb els instruments actuals i donar cobertura als afectats sense perjudici per a l’empresa.

El Govern va anunciar la possibilitat de baixes retribuïdes per als pares que el seu fill hagi donat positiu en la prova del coronavirus i més tard va afegir també aquesta circumstància per aquells casos que el resultat sigui negatiu però haver de fer la quarantena a casa.