La Cecot rebutja la jornada laboral de 37,5 hores

La Cecot va celebrar dimecres l’assemblea ordinària anual. Segons el president de la Cecot, Xavier Panés: “L’equip ha treballat amb intensitat tot l’any 2023 per tal d’assolir les primeres fases del Pla Estratègic 2022-2025 que té com a objectiu establir l’equilibri entre l’acció patronal i la prestació de serveis de valor als nostres socis”. Panés s’ha referit a la posada en marxa de les tres Oficines Tècniques impulsades per la Cecot durant el 2023: l’Oficina de Finançament, Ajuts i Subvencions, la d’Igualtat i la de Compliance. Amb aquestes tres oficines, juntament amb l’Oficina per a la Transició Energètica que l’entitat va posar en marxa a finals del 2019, l’executiu de la Cecot dona per finalitzada una primera fase d’implementació de serveis de valor als socis en aspectes transversals.

Els indicadors d’activitat mostren un alt creixement en la prestació de serveis de valor i un increment del volum de professionals i empreses ateses pels equips de l’entitat durant el 2023.

Panés també ha fet una valoració positiva del posicionament de l’entitat entre els representants polítics, de l’administració i d’altres entitats.

El president de la Cecot ha presentat en assemblea els canvis anunciants la setmana passada en la composició del comitè executiu, i ha donat la benvinguda als nous membres. Panés també ha celebrat l’increment del nombre d’empreses associades.

En relació als diferents anuncis del Ministeri de Treball, Panés ha dit: “estem preocupats, i ens ocupa, les darreres actuacions del ministeri de Treball en l’àmbit laboral que tenen impacte directe sobre la productivitat empresarial i que s’estan desenvolupant en dinàmiques fora de l’esperit de la taula del diàleg social”. “Rebutgem la proposta de reduir la jornada laboral a 37,5 hores perquè tindrà un impacte enorme en les microempreses i les pimes, que resulta son el 98% de la demografia empresarial. Cal analitzar aquest impacte des de l’heterogeneïtat del nostre teixit productiu”. Panés considera que l’actitud i la urgència amb què la ministra de Treball vol implementar la mesura, dificulta el diàleg de la taula social “perquè tenim la sensació d’estar davant d’un monòleg dirigit per les preses que dificulta trobar punts de consens per un tema que és de calat. Em consta que tant la CEOE com la CEPYME hi estan treballant fa temps. Els marcs de debat i cerca de consens en temes que esdevindran estructurals han de poder disposar d’un marge temporal de treball i de diàleg, i la pressió que està exercint el Govern per escurçar el temps crec que dificulta les gestions i els acords”.