Segons la Cecot la derogació del 52.d de l’Estatut dels Treballadors s’ha fet sense diàleg social

La Cecot ha aplaudit  la intervenció d’Espanya per part de la CE en el procés de reactivació econòmica perquè consideren que podria ser una oportunitat de poder desenvolupar aquelles reformes estructurals que necessita el país.

La derogació de la reforma laboral de 2012 és una proposta recolzada per diferents formacions polítiques al Congrés. Es considera que en el marc de les negociacions relatives a reformes estructurals, la política no pot dissociar-se de la realitat social i deixar de comptar amb els qui seran els actors principals en la seva aplicació. 

El mes de febrer, davant la derogació del 52.d la Cecot ja va demanar al Govern que no posés dates límit en qüestions complexes i que reprengués el diàleg social. Un diàleg que semblava anar per bon camí amb la Comissió per la Reactivació i que l’anunci avui del pacte polític per derogar la reforma laboral, torna a aturar-se.

És per tot això que la Cecot s’alinea amb el posicionament de Foment del Treball en relació a l’acord que van signar ahir PSOE, Unidas Podemos i EH Bildu per derogar la reforma laboral d’esquenes al diàleg social amb els agents socials, just després que s’hagi pogut arribar a un acord entre sindicats i patronals en relació als ERTO. Tal i com s’ha presentat aquest pacte d’avui malmet les relacions encaminades a un “gran pacte per la reactivació de l’economia i la recuperació de l’ocupació” amb el Govern, la resta de grups parlamentaris, comunitats autònomes i agents socials.