La Cecot reivindica el paper del món empresarial en la presa de decisions per combatre la pandèmia

La patronal Cecot vol que es creïn dues taules de diàleg per consensuar accions per fer front a la pandèmia. Haurien d’estar formades pels diversos nivells de govern, les empreses i especialistes de la salut en una i economistes en l’altra. Aquestes taules haurien de permetre acordar de forma conjunta i consensuada el pla de vacunació i les restriccions que cal fer. El president de la patronal, Antoni Abad, demana un equilibri entre salut i economia.

En la trobada anual amb els mitjans de comunicació, aquest cop de forma telemàtica, Antoni Abad demana a l’administració de l’Estat que també apliqui ERTO com ha hagut de fer el teixit empresarial per fer front a la pandèmia, que deixi de gravar l’IAE si no hi ha activitat econòmica i que doni subvencions a fons perdut a les empreses com en d’altres països europeus.

També demana la Comissió Europea que tuteli com l’Estat distribuirà entre les empreses els 140.000 milions d’euros del fons de recuperació per la crisi del coronavirus.

El president de la Cecot troba una temeritat ajornar les eleccions del 14 de febrer perquè a hores d’ara veu impossible predir si en aquell la situació estarà millor o pitjor que ara. Antoni Abad considera insostenible i perjudicial pel món empresarial la situació de provisionalitat del Govern i el Parlament.

La Cecot confia que aquest any podrà culminar el projecte Vallès Solar, que preveu instal·lar plaques fotovoltaiques en 300 cobertes. De moment ja porten 130 projectes analitzats.