cecot

La Cecot demana al govern espanyol que suspengui l’aplicació de l’impost als envasos de plàstic no reutilitzables

Espanya serà l’únic país de la Unió Europea que aplicarà el nou impost als envasos de plàstic no reutilitzables a partir de l’1 de gener de 2023, després que Itàlia hagi decidit ajornar un any la seva entrada en vigor.

És per això que l’Associació d’Indústries del Plàstic de Catalunya, adherida a la patronal Cecot, s’ha sumat a la demanda d’altres entitats de la cadena de valor dels plàstics i dels sectors de l’alimentació. Així demanen als ministeris d’Hisenda i Transició Ecològica que ajorni un any l’aplicació d’aquesta nova taxa que gravarà amb 0,45€ el quilo de plàstic no reciclat que s’utilitzi en la fabricació d’envasos de plàstics no reutilitzables.

Més enllà de la taxa, l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals alerta que l’impost al plàstic crea noves obligacions fiscals inassolibles per al contribuent i el qualifiquen d’expansiu.

Des que es va conèixer la intenció del govern de crear aquest impost, les associacions empresarials han alertat de la complexitat de la seva aplicació i del mal que podria causar a la indústria de plàstics i la cadena de valor, un sector que aplega més de 3.000 empreses a Espanya, que ocupen més de 80.000 persones.