La Cecot vol resoldre la pèrdua de competitivitat de la indústria per sobre costos elèctrics

La patronal catalana Cecot ha presentat  a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència un document d’al·legacions a la modificació de la circular 3/2020 de 15 de gener sobre la metodologia de càlcul dels peatges de transport i distribució d’electricitat.

L’objectiu d’aquest document ha estat el de denunciar el greuge comparatiu per sobre costos dels peatges elèctrics en Alta Tensió que fa dècades afecten la competitivitat de les indústries, especialment a Catalunya, però també a altres territoris de l’estat espanyol com Andalusia, Extremadura, Aragó o Múrcia.

“Els sobre costos en el cas de les més de 3.200 indústries catalanes afectades suposen 200M d’euros a l’any”, concreta el director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot, Josep Casas.

L’entitat ha sol·licitat a la comissió que consideri promoure els mecanismes que estiguin a la seva mà perquè les xarxes elèctriques que avui dia estan dins la tarifa 6.1TD passin al més aviat possible a la tarifa 6.2TD, assegurant així que les empreses afectades puguin competir en el mercat en igualtat d’oportunitats.

Alhora, la Cecot s’ha dirigit, entre altres càrrecs del Govern d’Espanya, a la Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, així com als partits polítics de l’arc parlamentari representats al Congrés dels Diputats, per sol·licitar-los que tinguin en compte la petició realitzada a la comissió i posin en marxa, amb celeritat, les accions legislatives que permetin resoldre el greuge que estan patint les empreses amb tarifa 6.1TD.