La Cecot valora positivament la reducció de l’atur i el creixement de la creació d’ocupació el 2018

L’atur a Catalunya va baixar en 27.900 persones (5,82%) el 2018 en comparació amb l’últim trimestre de 2017. Les dades que ha fet pet públiques l’Institut Nacional d’Estadística mostren la tendència a la baixa de la taxa d’aturats també a la resta de l’estat espanyol. Segons l’INE és la major xifra en dotze anys.

Així doncs, el nombre d’aturats registrats a les oficines dels Serveis Públics d’Ocupació se situa en 451.400 persones a Catalunya i en 3.304.300 al conjunt de l’estat. Amb aquestes dades, i segons l’INE, l’atur se situa a dia d’avui en el 11,75% a Catalunya i 14,4% a Espanya.

Aquestes dades, mantenen la tendència d’una millora clara en la creació d’ocupació des del 2008. Amb el descens de l’atur el 2018, s’encadenen sis anys consecutius de baixades després de sis anys d’increments. En 2018, Espanya va crear ocupació per cinquè any consecutiu després de sis anys destruint-ho.

La Cecot valora molt positivament les xifres, destaca la reducció de l’atur en comparació amb l’any anterior i l’increment de la creació d’ocupació en la majoria de sectors econòmics del país. Segons el secretari general de la patronal: “cal celebrar que, malgrat la incertesa política, Catalunya és una de les comunitats autònomes on més llocs de treball s’han creat, fet que demostra que l’economia segueix avançant, sent dinàmica i competitiva”.

La Cecot considera que cal aplicar les reformes estructurals que els agents estan demanant fa temps per reduir atur, disminuir l’estructural i preveure la cohesió social en nous models econòmics i dinàmiques empresarials.