La Cecot viatja a Lituània per intercanviar coneixements sobre recollida, ús i gestió de dades

La Cecot ha participat en un intercavi d’experiències a Vilnius, Lituània, en el marc del projecte Interreg Europe PROACTsme. Els membres s’han trobat els dies 14 i 15 de maig per fer un intercanvi de coneixements del projecte. També han pogut conèixer les millors pràctiques lituanes en relació a la gestió i explotació de les dades.  

Els assistents provenien de 5 regions europees diferents: Catalunya, Mazovia (Polònia), Macedònia (Grècia), Limerick (Irlanda) i Vilnius (Lituània). Han compartit informació sobre l’ús de la informació estadística per millorar la interacció entre el sector públic i les pimes.

En el cas de la Cecot, la directora del servei de HelpEmpresa, Laura Sallent, ha presentat la contribució de l’entitat a la recollida d’informació de les pimes catalanes. També ha parlat de quin és l’ús que es dona a la informació recollida. 

També han conegut la perspectiva europea en relació a l’estudi sobre Intel·ligència Artificial per la interoperabilitat en el sector públic europeu. La Universitat de Limerick ha presentat  l’avenç en el desenvolupament d’una eina que permeti la detecció de la insolvència de manera precoç. 

La sessió de treball a Lituània ha acabat amb la visita a l’Ajuntament de Vilnius i el Registre Central Nacional. Els participants han comprovat com el govern posseeix totes les dades dels ciutadans de manera centralitzada. Això permet reduir, doncs, la burocràcia i fer gairebé tots els tràmits de manera digital. De fet, Lituània s’ha proposat el repte al 2030 de que tots els tràmits puguin fer-se de manera virtual.  

La Cecot viatja a Lituània dins l'Interreg Europe PROACTsme

Els integrants europeus del projecte PROACTsme al Registre Central de Lituània

Aquesta de Lituània ha estat la tercera de les visites d’intercanvi dels integrants del consorci. La propera trobada es realitzarà a Noruega al juny.

[Font imatges: Cecot]