casa de l'esport

La ciutadania podrà visitar aquest dissabte la Casa de l’Esport en una jornada de portes obertes

Aquest dissabte tothom qui vulgui podrà visitar la Casa de l’Esport. L’Ajuntament ha organitzat una jornada de portes obertes de 10 del matí a 1 del migdia i de 5 a 8 de la tarda de l’edifici que va albergar l’antiga casa consistorial, un cop han finalitzat les obres de rehabilitació. El nou equipament, que també va ser la seu de l’Institut Industrial i del Centre Excursionista de Terrassa i botiga de Teixidors a la planta baixa, acollirà el servei municipal d’Esports i el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT). En els propers dies es farà el trasllat de tot el personal i es preveu que durant la setmana del 27 de març ja estiguin operatius.

Les principals actuacions a l’immoble han estat l’accessibilitat, amb la instal·lació d’un ascensor, l’eficiència energètica i una remunta per guanyar alçada amb una tercera planta. També s’han conservat elements originals com el sistema de politges de les làmpades de la sala noble, bigues, teules i paviments. L’antic saló de plens és ara una sala d’actes, en la qual s’han restaurat els vitralls i les làmpades originals de Joaquim Vancells. La planta baixa estarà més endavant dedicada a l’hoquei herba, amb un espai expositiu que gestionarà Hockey per Terrassa.

Les obres han anat a càrrec de l’empresa Construcciones y Servicios Faus i han costat 857.000 euros, finançats en la pràctica totalitat gràcies a dues subvencions: una de 647.000 euros dels fons Next Generation obtinguda a través del govern espanyol i una altra de 200.000 concedida per la Diputació.

casa de l'esport casa de l'esport casa de l'esport casa de l'esport casa de l'esport