La classificació per als Jocs Paralímpics de París passa per Terrassa

Les instal·lacions del CN Terrassa són aquest cap de setmana la seu del Campionat d’Espanya Absolut per Clubs de Natació per a Persones amb Discapacitat. És el primer cop que l’Àrea Olímpica acull aquesta competició, ja que els últims anys ha estat l’escenari del Campionat de Catalunya.

Hi participaran 230 esportistes procedents de 50 clubs de tot Espanya. Pràcticament tota la selecció espanyola en prendrà part amb la presència, entre d’altres, de Teresa Perales, Núria Marquès, Toni Ponce, David Lebecq i Sarai Gascón. Per a d’altres participants, aquesta competició serà l’última oportunitat d’obtenir la mínima per als Jocs Paralímpics de París.

Presentació del campionat, aquest dijous a l’Àrea Olímpica

Per a la gran cita de la natació paralímpica ja hi estan classificats tres nedadors del CN Terrassa: Jacobo Garrido, Àlex Villarejo i la mateixa Gascón. Per a l’egarenca París, ara sí, seran els seus últims Jocs.

Incorporacions de Costa Rica

Deu nedadors del CN Terrassa saltaran a l’aigua al Campionat d’Espanya. Entre ells dos de Costa Rica que incrementaran el potencial de l’equip: Camila Haase i Esteban Zamora. CN Barcelona, Pozuelo i Aquatic Campanar surten com a favorits a ocupar el podi en la classificació per clubs.

Cinc federacions són les encarregades d’organitzar aquest campionat. La Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapaciat Física (FEDDF), la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral (FEDPC), la Federació Espanyola d’Esports per a Cecs (FEDC), la Federació Espanyola d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEDDI) i la Federació Espanyola d’Esports per a Sords (FEDS).