La CNT organitza sis conferències amb material desconegut sobre la Memòria Històrica Llibertària

La majoria de documentació catalana sobre la Guerra Civil ha estat gairebé inaccessible mentre s’ha guardat als arxius de Salamanca. Un cop retornats a Catalunya, l’Arxiu Nacional els ha anat classificant i ha fet més fàcil la investigació i anàlisi.

Arran d’això, en els darrers anys s’han publicant nous llibres amb material inèdit de la Guerra Civil i encara se n’estan preparant més. La Confederació Nacional de Treballadors, la CNT, organitza, aquest octubre i novembre, un cicle de sis conferencies sobre la Memòria Històrica Llibertària que desmenteixen, diuen, alguns mites i topics que en aquestes dècades s’han fet servir en contra dels anarquistes.

Començaran aquest divendres i s’allargaran fins el 23 de novembre. En la primera Dani Capmany presentarà el llibre El eco de las muletas, una aproximació a l’anarcosindicalista Manuel Escorza de Val.

De la resta de sessions se n’encarregarà el professor d’història de la Universitat Autònoma Just Casas. Parlarà dels Fets de Maig, del cas del Cojo de Màlaga, del programa de Socialització de l’Economia, de les institucions revolucionaries i de l’evolució de la CNT durant el franquisme.

Totes les conferències seran en divendres a un quart de vuit de la tarda al local de la CNT, al carrer Sant Marian, 223.