La colla Minyons actuarà a Sarajevo, Mostar i Dubrovnik el proper juliol

Els Minyons embarcaran el proper juliol en un viatge que els durà a fer diverses actuacions als Balcans entre el dia 7 i el 11 de juliol. Aquest viatge els durà a actuar a Sarajevo, Mostar i Dubrovnik. El viatge dels malves servirà, 30 anys després, per commemorar l’onada de solidaritat catalana durant la guerra de Bòsnia i el setge de Sarajevo.

La Colla està acabant de concretar el programa d’actuacions i d’actes però actuaran en llocs emblemàtics del setge de Sarajevo en 2 actuacions i a Mostar. També tenen previst actuar a Dubrovnik. Els malves faran aquest viatge de la mà de la Delegació del Govern de la Generalitat als Balcans, i amb el suport d’antics cooperants catalans i bosnians, també amb la col·laboració de diverses administracions de Bòsnia i Croàcia.

El president dels malves, Jaume Maeso, ha comentat “Fer un viatge com aquest és una gran oportunitat i més si tenim en compte que ho fem en el marc dels 30 anys de la solidaritat catalana durant la guerra i el setge de Sarajevo” i ha afegit que “a l’entorn de la Colla hi havia diverses persones que fa 30 anys havien sigut cooperants a Bòsnia i quan ens van proposar poder fer aquest viatge ens hi vam bolcar de cap”.

El viatge té el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Terrassa.