La Col·lecció Civit d’art contemporani es mostrarà al Centre Cultural en els propers 5 anys

Aquesta obra de Jaume Pitarch s’anomena “Tournesols” (Gira-sols) i és un homenatge a la classe obrera. L’autor va aconseguir que el personal de neteja dels museus on hi ha quadres de Van Gogh li enviessin els seus estris. La peça no para de créixer i de renovar-se a mesura que hi arriben. I aquesta altra, “Mujeres” de Carmela García, simbolitza l’esclavatge del treball domèstic.

Són dues de les peces de la Col·lecció Civit d’art contemporani que s’exposen al Centre Cultural. Les dues parts van arribar a un acord ara fa un any. L’equipament terrassenc és la residència, el dipòsit i l’arxiu de la important compilació i cada temporada durant 5 anys es programaran 3 exposicions per anar mostrant totes les obres.

Les 3 primeres seleccions ja fa dies s’hi poden visitar: cartografies 1 i 2 (les dues primeres parts d’una trilogia que serveix de mapa o de guia de la recopilació); i The Last Supper de Damien Hirst. Aquest dijous, 19 de setembre, a dos quarts de 8 del vespre es farà l’acte de cloenda (una festa del’art amb música, dansa, performance i poesia) però les obres estaran exposades encara fins a mitjans d’octubre. En total, es poden veure 120 peces, de 86 artistes, de 22 països, de l’extensa col·lecció de Josep Maria Civit , sempre a la recerca de l’obra definitiva

L’any que ve es tancarà la trilogia cartografia i començaran les exposicions monogràfiques: la primera, al novembre, dedicada a l’etapa americana de Xano Armenter.

La Generalitat havia d’ajudar a muntar exposicions itinerants de la col·lecció. Civit ha lamentat que aquesta col·laboració público-privada no s’hagi materialitzat finalment.