La comarca demana al Ministerio cooperació en el pla de xoc per la reindustrialització

El Vallès Occidental ha estat, és i vol continuar sent una comarca industrial. Aquest sector suposa el 28% de l’activitat econòmica de la comarca. Per això, en els primers anys de la crisi es va signar el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i cada dos anys s’elaboren propostes i mesures per actualitzar-lo. Els membres del Pacte s’han reunit amb el Secretari General d’Indústria i de la petita i mitjana empresa del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, Raúl Blanco.

La trobada, que s’ha fet a les instal•lacions del Sincrotró Alba a Cerdanyola del Vallès, ha servit per traslladar-li les necessitats i preocupacions del territori al representant de l’administració central.

Entre les actuacions previstes pel 2020-2021 figuren 4 mesures de xoc: prevenció i reacció davant els Expedients de Regulació d’Ocupació; la revitalització dels polígons industrials; el projecte Vallès Arelat a la Indústria (que vol sensibilitzar la població de la importància d’aquest sector); i la digitalització de la indústria.

Blanco, ha assegurat que el Ministeri dóna suport als problemes de la indústria de la comarca i també als seus projectes.