La comarca es preocupa per com organitzar les cavalcades de Reis en temps de pandèmia

Els Ajuntaments de la comarca estan pendents del Pla sectorial de Cultura que en els pròxims dies ha d’aprovar el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya, el PROCICAT, per saber com fer les cavalcades de Reis en l’actual situació de pandèmia. Així ho han manifestat els regidors de cultura del Vallès Occidental en una reunió amb la directora de Serveis Territorials del Departament de Cultura.

Els diferents Ajuntaments han expressat els seus dubtes sobre com fer els actes nadalencs previstos de cada any. Les intervencions han posat de manifest les diferències casuístiques entre poblacions de diferents grandàries. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha expressat la preocupació dels municipis per mantenir la màgia i la il•lusió, sobretot entre els més petits, i com es poden oferir alternatives a les cavalcades tradicionals per evitar aglomeracions.

Durant la reunió també s’ha parlat dels ajuts per a professionals del món de la Cultura per evitar més estralls dels què ja pateix el sector en l’actualitat. Des de la Generalitat s’ha instat a mantenir el diàleg i abordar totes les qüestions que ens les properes setmanes s’aniran plantejan de cara a l’organització de les activitats nadalenques.