La comarca incorpora els principis de l’economia circular a les polítiques de desenvolupament econòmic, social i ambiental

Superar l’actual model lineal basat en “produir, utilitzar i llençar” i evolucionar cap a l’anomenada economia circular,  un model social, ambiental i de desenvolupament econòmic més sostenible.

En aquesta transició cap a l’economia circular, diuen els experts, s’ha de treballar per  fer un ús sostenible dels recursos, reutilitzant, reparant i reciclant els productes i els seus components, allargant al màxim el temps de vida dels materials, millorant la competitivitat de les empreses i limitant l’impacte sobre el medi ambient.

Tots aquests objectius es recullen en l’ acord pioner Vallès Circular signat aquest dilluns al matí al Consell Comarcal entre els 23 municipis de la comarca, 15 agents socials, ambientals i econòmics, entitats comarcals, la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

L’acord recull el reconeixement d’empreses i entitats que actuïn com a agents de canvi, suport al teixit productiu i apropar la ciutadania al nou model de consum responsable, entre altres coses.  El canvi es fa de la mà de la Xarxa d’Impuls a l’Economia Circular al Vallès Occidental que ha dissenyat un pla de treball fins el 2020