Una pedregada i un aiguat de més de 110 litres/m2 omplen les rieres i col·lapsen Terrassa

Malgrat les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, el gran aiguat d’aquest dimarts al migdia ha agafat pràcticament tothom desprevingut. A la plaça Lluís Companys han arribat a caure en poc més de dues hores 110 litres per metre quadrat, més del que havia plogut en tot l’any fins ara. És el registre més alt del dia a tot Catalunya.

La pluja ha arribat pels volts de les dues de la tarda però ha estat sobretot a quarts de quatre quan un intens xàfec combinat amb una pedregada ha col·lapsat la ciutat.

Les rieres baixaven plenes i la xarxa de clavegueram s’ha desbordat fent sobreeixir aigua pels embornals. La majoria d’incidències han estat per baixos inundats i carrers plens d’aigua.

L’aigua s’ha endut riera del Palau avall diversos blocs de porexpan que s’han escapat d’una empresa de material de construcció. També ha sorprès un ramat de 300 ovelles del Turó de les 9 Cabres que pasturava per la riera de les Arenes. Algunes han acabat morint arrossegades pel corrent. I al Museu de la Ciència la caiguda del mur d’una exposició farà tancar el museu dimecres per avaluar-ne els danys tot i que no hi ha afectacions estructurals.

El trànsit s’ha vist afectat en alguns punts, com la confluència de la carretera de Martorell amb la ronda de Ponent, la rotonda del Doré i la carretera de Montcada a l’alçada del carrer Baldrich.

Les autopistes C-16 i C-58 i la B-40 han quedat tallades però s’han reobert passats dos quarts de sis. Hi ha hagut incidències al servei de busos urbans, sent la L5 la línia més afectada.

El 112 ha rebut 174 trucades d’incidències registrades a la ciutat. A mitja tarda l’alcalde en funcions, Jordi Ballart, ha decidit passar a nivell d’Emergència -1 el Pla d’Emergència Municipal.

Molts terrassencs han captat la intensitat de la pluja des del lloc on els ha agafat per sorpresa.