La Comissió Ciutadana de Transparència busca el suport dels terrassencs i terrassenques

Analitzar els canals que utilitza l’ajuntament per comunicar-se amb la ciutadania perquè siguin accessibles i entenedors, vetllar per la transparència en l’atorgament de subvencions, concessions i licitacions i elevar suggeriments, queixes i formes de millora a la comissió política. Són les funcions bàsiques la Comissió Ciutadana de Transparència.

Es va constituir al 2018 però era massa tècnica. Així que es va reformular i des del novembre de 2020 està operativa novament.

Ara, volen donar-se a conèixer i recollir les inquietuds dels terrassencs i les terrassenques. Per això, s’han presentat públicament aquest dimarts al migdia a la Masia Freixa. La formen 10  representants d’entitats, moviments i de la ciutadania a títol individual; més la Síndica Municipal de Greuges, Isabel Marquès, que té veu però no vot, i compta també amb l’assessorament de 3 professionals experts. En total, 14 membres.

Per recollir les queixes i denúncies posen a l’abast de tothom una adreça de correu electrònic: comissio.transparencia.terrassa@gmail.com

En aquesta segona etapa, la comissió, que asseguren que és pionera a Catalunya i a bona part de l’Estat, es reuneix quinzenalment.

La comissió està formada per:

-Ester Pérez, en representaicó de l’Associació Local d’Entitats per a la Inclusió, ALEI, és la presidenta
-Cristina Valverde, en representació d’AIDE (Associació Intervenció Drogodependència), és la vicepresidenta
-Núria Escudé, en representació de l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits
-Salvador Esquius, de l’Associació veïnal de Can Roca
-Xavier Armengol o Maite Oliveras, de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria
-Francesc Gibert, del Club de Tennis Taula Terrassa
-Joan Vila, de la FAVT
-Francesc Zaurin, de l’Observatori Ciutadà Municipal
-Joan Tamayo, del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana
-Dolors Sánchez, en representació de la ciutadania
-Isabel Marquès, Síndica Municipal de Greuges
*Suport per a consultes: Christian Moreno, de l’associació d’arxivers i gestors documentals; Maria Àngels Moreno, del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs i Marta Corcoy, del Laboratori de Periodista i Comunicació ciutadania plural, de la Facultat de Periodisme de la UAB.