La Comissió de Cultura vetlla pel compliment de les mocions aprovades

El ple aprovarà amb l’abstenció de Terrassa en Comú, Esquerra Republicana i la CUP, el plec de condicions per a la concessió de l’ús d’un espai municipal al Condicionament Terrassenc. Finalment l’Ajuntament cedeix pels pròxims 45 anys, gairebé el doble dels pactats en un inici, un espai de gairebé 1.500 metres quadrats a FUPAR per a l’activitat de l’antiga Cooperativa Teixidors. Mentre, l’entitat que treballa amb persones de diferents capacitats, invertirà uns 575.000 euros, 250.000 més que els previstos inicalment, per adequar l’espai.

Aquests canvis en la inversió i els terminis de cessió no ha agradat als grups de l’oposició perquè se n’han assabentat en la mateixa Comissió de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat, celebrada aquest dimarts. Tot i això, l’Equip de Govern intruduirà alguna esmena de control en el plec de condicions sobre els terminis d’execució de la inversió i el control de l’activitat a tant llarg termini. D’altra banda en la Comissió s’han evaluat l’estat d’algunes propostes de resolució com la què fa referència al Parc de l’Audiovisual aprovada el juliol de l’any passat.

La seva directora Cristina Brandner, ha fet un repàs a tota l’activitat del Parc en el sentit que reclamava la proposta aprovada. Així en l’antic Hospital del Tòrax hi ha 44 empreses instal•lades i les visites escolars i d’altres col•lectius, porten a unes 4.000 persones a visitar les seves instal•lacions dos cops per setmana. D’aquesta manera el Parc fomenta el retorn social de les inversions a la ciutat. Pel què fa a la moció presentada per la CUP en el darrer ple, per obrir al públic el refugi antiaeri que hi ha al Mercat de la Independència, l’Equip de Govern estudia obrir-lo de forma puntual en els pròxims mesos, si es poden salvar els problemes de seguretat i condicionament de l’espai que ara ho impedeixen.

Un informe de Patrimoni valora en més de 100.000 euros el total condicionament del futur equipament perquè es pugui visitar amb totes les garanties. Més endavant l’Ajuntament també demanarà ajut a la Diputació per muntar un itinerari pels espais de la guerra civil a la ciutat que inclogui el refugi antiaeri. D’altra banda i seguint en la línia de potenciar la candidatura a Patrimoni de la Humanitat que atorga la UNESCO per a la Seu d’Ègara. El dia 1 de juny, el conjunt monumental acollirà una jornada interdisciplinar sobre els seus tresors i així mostrar de nou la seva singularitat universal. Una jornada de treball oberta a tothom amb conferències i xerrades a càrrecs d’especialistes.