La Comissió de Residències Públiques reclama que Generalitat i Ajuntament solucionin les seves discrepàncies

La Comissió de Residències Públiques a Terrassa ha expressat en un comunicat el seu malestar davant la negativa de la Generalitat a construir cap residència pública a la ciutat. Tampoc hi ha cap novetat en l’equipament projectat i compromès per la conselleria al barri de Sant Pere Nord fa més de 10 anys.

L’escrit s’ha redactat després que la comissió es reunís el passat 22 de febrer amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. Segons la comissió, el conseller els va donar explicacions i els va demanar “disculpes per la negativa de construir cap residència nova a Terrassa… fet que ens va molestar profundament pel greuge que suposa cap a la nostra ciutat”, diuen.

Durant la reunió, el conseller els va notificar la remodelació i adaptació de la residència de Mossèn Homs que podria rebre una partida superior a la que es va proposar en un principi.

El comunicat també explica que el conseller es va disculpar davant els representants terrassencs per haver signat un conveni amb l’Ajuntament de Sabadell per a la construcció d’una residència en aquella ciutat. El projecte contempla 5.200 metres quadrats, 102 places, 25 places de centre de dia, 20 professionals i un pressupost de gairebé 8,5 milions d’euros. Serà de titularitat municipal i construcció i gestió públiques.

El conseller els va explicar, diuen, que amb Sabadell es va arribar a un acord i serà l’Ajuntament qui faci l’edifici i després la Generalitat es farà càrrec de la concertació de les places.

La comissió explica que a Terrassa aquesta proposta no va ser ben rebuda. Malgrat tot, afirmen, el consistori va signar i va dir que farien tot el possible per complir amb l’acord de la moció presentada i aprovada al ple municipal de finals de novembre
passat.

El comunicat conclou que les dues administracions tenen discrepàncies i que això perjudica els interessos de la ciutadania. La comissió mostra la seva preocupació i reclama que es negociï una solució perquè a Terrassa es facin residències públiques, de gestió pública, independentment de qui faci les obres, perquè són molt necessàries per a la ciutadania.