La Comissió Europea destina 164 milions d’euros per impulsar projectes que frenin la Covid-19

La Comissió Europea ha fet, aquest cap de setmana, una crida urgent perquè les start-ups i petites empreses amb tecnologies i innovacions que puguin ajudar al tractament, realització de proves o monitoratge de l’expansió del coronavirus es presentin a la pròxima ronda de finançament del Consell Europeu de la Innovació (EIC). Les empreses interessades han de presentar els seus projectes de forma telemàtica a l’Accelerator EIC abans de les 17h del pròxim 18 de març. Es pot consultar més informació al lloc web de la Comissió Europea.

La CE destina 164 milions d’euros a aquesta convocatòria, que inicialment no tenia prioritats temàtiques predefinides, però donada la situació actual a Europa, considerada per l’OMS com el centre de la pandèmia de la Covid-19, els sol·licitants amb innovacions rellevants amb relació al coronavirus rebran una especial atenció i la CE intentarà accelerar al màxim les concessions de subvencions i finançament combinats; o facilitar-los al màxim l’accés a altres fonts de finançament.

El Consell Europeu de la Innovació ja ha donat suport a start-ups i pimes amb innovacions rellevants amb relació al coronavirus com el projecte “EpiShuttle” per unitats d’aïllament especialitzades; el projecte “m-TAP” centrat en tecnologia de filtració per eliminar matèria viral; o el projecte “MBENT” que serveix per monitorar la mobilitat humana en el marc d’una epidèmia.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha volgut fer ressò de la convocatòria entre les pimes i start-ups de la seva demarcació. El termini per accedir a les subvencions o aportacions de capital per desenvolupar els projectes finalitza aquest proper dimecres, 18 de març.