La companyia Ailey II estrena la 35a temporada de dansa del Centre Cultural

Aquest dissabte s’ha aixecat el teló de la 35a Temporada BBVA de Dansa del Centre Cultural. Amb totes les entrades venudes, l’Auditori Alfons Vallhonrat s’ha omplert per presenciar l’actuació d’Ailey II, una de les companyies més populars d’Amèrica. El seu programa ha inclòs tres grans peces: Circular, Breaking Point i Revelations, aquesta última, l’obra de dansa moderna més vista de la història.

Durant més de quaranta anys, Ailey II ha fusionat l’esperit i l’energia del millor talent jove d’Amèrica amb la passió i la visió creativa dels coreògrafs emergents més destacats. L’espectacle d’aquest dissabte s’iniciava amb Circular, una conversa sincera a través del moviment, que combina el ballet clàssic amb el contemporani, captant el cercle complet de les emocions humanes. La segona peça, Breaking Point, és una intensa representació de la lluita pel desig. La coreografia d’alta potència i modernitat captura la força de voluntat i el frenesí de lluitar fins el punt de ruptura. Per acabar l’actuació, les revelacions d’Alvin Ailey exploren ferventment els llocs on habiten el dolor més profund i la felicitat més sagrada de l’ànima.

El segon espectacle d’aquesta 35a temporada de dansa anirà a càrrec de la companyia Maria Pagès el proper 24 de febrer. Les xifres de la darrera temporada situen de nou el Centre Cultural en un context de creixement tant pel què fa en produccions de dansa com en nombre d’espectadors. Durant el 2017, més de 6.500 espectadors van gaudir d’aquest cicle de dansa, amb una valoració mitjana de 9,2 sobre 10, segons les enquestes de valoració realitzades a la sortida de cada una de les funcions.