La companyia Mos Maiorum porta aquest diumenge la seva ‘Turba’ al Teatre Alegria

Terrassa Arts Escèniques presenta aquest diumenge a les 19h al Teatre Alegria Turba, del col·lectiu Mos Maiorum. Una peça escènica a cavall entre el documental i la ficció que gira entorn del fenomen revolucionari per tal de generar preguntes, mobilitzar l’interior de l’espectador i tractar de propiciar un pensament col·lectiu en aquests temps de distància social.

Un espectacle directe, punyent i revelador d’una companyia amb una personalitat teatral única. A Terrassa ja s’han pogut veure, en el marc del festival TNT, les últimes creacions de la companyia amb una gran acollida: Mos Maiorum i Gentry.

Sinopsi de l’obra
És possible una revolució? Fins a quin punt cal obeir? Quanta violència estàs disposada a suportar? L’anàlisi dels mecanismes de mobilització de masses és el punt de partida de la investigació documental duta a terme pel col•lectiu Mos Maiorum i realitzada a través d’una etnografia exhaustiva sobre el tema des d’una vessant antropològica i sociològica i, més específicament, sobre el concepte de la turba.

L’interès de la companyia pel fenomen de la mobilització de masses parteix d’una inquietud que té a veure amb la següent pregunta: Què és el que fa que un grup d’individus s’associïn de manera espontània per tal d’assolir un objectiu comú? Si partim de la base que assegura que l’ésser humà és, en essència, un animal relacional que només pot sobreviure en grup, el que ens estem preguntant en el fons és: Què ens fa humans? Una experiència teatral, mig ficció, mig documental que tracta sobre el gregarisme, la capacitat transformadora de la massa i els mecanismes per al seu control.