La comunitat andalusa de Terrassa organitza els tradicionals actes per commemorar el dia d’Andalusia

La comunitat andalusa de Terrassa ha celebrat aquest cap de setmana el dia d’Andalusia amb els tradicionals actes commemoratius: l’ofrena floral a la plaça d’Andalusia i la jornada de convivència, que aquest any s’ha celebrat al Recinte Firal.

Uns actes que s’havien de celebrar el primer cap de setmana de març però que es van haver d’anul·lar pel pronòstic de pluges. Una setmana més tard la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa (CEAT) ha volgut fer les celebracions tot i haver-hi, altre cop, un pronòstic de pluges.

Amés aquest any Terrassa ha organitzat aquests acte sense l’ajuda de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), qui habitualment participa d’aquesta festivitat, però que va preferir abstenir-se després de l’anul·lació de les dates originals, del 5 i 6 de març. Malgrat la participació de gent hagi disminuït respecte altres edicions, la comunitat andalusa instal·lada a Terrassa no volia perdre l’oportunitat de retre homenatge a la seva terra.

L’ofrena floral es va dur a terme el dissabte a la tarda per part d’un total de vuit entitats andaluses de la ciutat. Representants dels partits municipals van assistir als parlaments, a les ofrenes de rams de flors al monument de la plaça d’Andalusia i a les representacions dels himnes de Catalunya i Andalusia en format d’orquestra.

El diumenge va ser el torn de l’anomenada jornada de convivència en que la xarxa d’iniciatives i entitats andaluses es reuneix per commemorar el dia d’Andalusia amb un dinar de germanor. Un total de 500 persones han omplert una de les ales del Recinte Firal de Terrassa. Dos pobles germans, el català i l’andalús, que tenen un lligam fort a la ciutat i que molts ja consideren Terrassa com la seu de l’Andalusia catalana o la Catalunya andalusa.