La comunitat universitària escollirà el nom d’una nova plaça al Campus

L’Ajuntament obre un procés participatiu per decidir el nom d’una plaça en construcció al carrer Colom, a l’alçada de la Universitat. Un nou espai públic que s’està reurbanitzant en el solar que ocupava l’antiga fàbrica Flotats. De moment i des del món universitari s’han escollit cinc propostes per escollir un nom de dones científiques, pioneres i vinculades al món del coneixement.

Es tracta de la matemàtica londinenca Ada Lovelace. La primera dona, natural de Venècia, què va obtenir un doctorat, Elena Piscopia. L’actriu, productora i inventora de Viena, Hedy Lamarr. Maria la Jueva, la primera dona alquimista d’Alexandria. I l’única catalana, de Vilafranca del Penedès, Quitèria Tarragó, la primera dona regidora a l’Ajuntament de Terrassa.

Un dels objectius del procés participatiu és que les persones que formen part de la comunitat universitària puguin votar alguna de les cinc propostes. El Servei d’Universitats recollirà les respostes que es rebin fins el 23 de novembre. La més votada s’elevarà a la Comissió del Nomenclàtor per validar-la, i l’alcalde la ratificarà en un decret que finalment donarà nom a la plaça.