Foto Consell Comarcal Comunitat Vallès Pae

La Comunitat Vallès PAE vol activar la transició energètica dels polígons industrials

Aquest matí s’ha celebrat al Consell Comarcal la sessió ‘Activem la cooperació als PAE que ha servit per formalitzar la nova comunitat i per posar sobre la taula les actuacions més immediates. Hi han assistit representants de les diferents entitats i juntes de conservació dels polígons, així com representants polítics i tècnics dels ajuntaments de la comarca i les organitzacions empresarials.

Durant la sessió, el president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha destacat que “Estem treballant sobretot des d’un punt de vista de transformació energètica. Per poder ser plenament competitius hem d’aconseguir una energia que no estigui tan disparada de preu i per tant hem de treballar des de la xarxa per tal de poder transformar aquesta situació que esteu patint els empresaris i empresàries del país. El Consell Comarcal ha de ser el catalitzador, volem ser un node més a la xarxa i participar per facilitar i fer aterrar totes les inversions que es preveuen ara especialment a través d’Europa”.

El conseller comarcal de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, ha posat en valor “el treball fet fins ara per poder dinamitzar els polígons d’activitat econòmica i també el valor de l’organització en els espais productius”, referint-se a la tasca feta en el marc del Pacte per la Reindustrialització i de la mà de les associacions i juntes de compensació. També ha explicat que “des del Consell una de les tasques que fem és estar a l’aguait dels ajuts que poden venir de fons europeus per qualsevol acció que ens pugui ajudar a millorar els polígons”.

La missió de la Comunitat és formalitzar un espai de treball i col·laboració estable entre les associacions i entitats de gestió dels PAE, el món local i els agents socials per impulsar la cooperació empresarial, la transició energètica i la modernització dels espais productius del Vallès Occidental.

La Comunitat Vallès PAE té diferents objectius: posar en valor i promoure la cooperació i associacionisme empresarial als polígons d’activitat econòmica; desenvolupar actuacions d’interès general i potenciar les economies d’escala; accelerar la transició energètica del sector industrial; recollir interessos i necessitats comunes per elaborar propostes de millora, recomanacions i iniciatives conjuntes; impulsar l’intercanvi de bones pràctiques i l’apoderament i professionalització de la gestió entre les entitats i associacions dels PAE i fomentar projectes i activitats innovadores per modernitzar i transformar el sòl industrial.